Wesley Nederlands Kampioen 2024

Geplaatst door FCC de Spartanen op 16-06-2024
Nieuws >> Algemeen

Op het afgelopen NK BMX dat werd gehouden in Noordbergum werd Wesley Vos Nederlands Kampioen bij de jongens 11 jaar. De wedstrijddag, die traditioneel gehouden werd op Tweede Pinksterdag, begon met mooi weer en spannende races. Aardig wat Spartanen stonden op finalekoers en hadden kans om Nederlands Kampioen te worden. Echter, net toen de finales gestart waren voor de allerjongste deelnemers brak er een noodweer los. Door de enorme regenval stond het gehele terrein onder water en kon de wedstrijdleiding niets anders dan de overige races af te gelasten voor de rest van de dag. Dit was erg jammer voor vele rijders, waaronder de eerder genoemde Spartanen, want zij zagen hun finale aan zich voorbij gaan. Ook voor de organisatie was dit bijzonder spijtig want men had, geheel volgens Friese traditie, nog een leuke huldiging voor de kampioenen in gedachten. Dit liep letterlijk in het water. 

Hierdoor werden de eerder verreden manches bepalend voor de eindstand. Helaas vielen de meeste Spartanen buiten de boot maar had een Spartaan wel geluk. Wesley Vos had de beste manches gereden in de klasse Jongens 11 jaar en werd uiteindelijk Nederlands Kampioen in deze leeftijdsklasse. 

Van de vereniging kreeg Wesley een mooi clubshirt met natuurlijk de rood-wit-blauwe kampioensmouw, waarin Wesley het komende jaar mag fietsen. 

Laatst vernieuwd: 21-07-2024 om 13:40:42

Terug